Γυμνάσιο Πόμπιας
Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου

Διαχείρηση ιστοσελίδας

Μόνο για καθηγητές



Αρχική σελίδα Μαθητές

Ενημέρωση για την φοίτηση των μαθητών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Για την τακτική παρακολούθηση της φοίτησης του μαθητή ευθύνεται εξ’ ολοκλήρου ο κηδεμόνας του ο οποίος οφείλει να ενημερώνει το σχολείο για την απουσία του. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η προσέλευση του κηδεμόνα στο σχολείο κατά τακτά χρονικά διαστήματα για ενημέρωσή του. Κάθε ώρα μαθήματος, ο απουσιολόγος της τάξης, σημειώνει στο απουσιολόγιο τους απόντες μαθητές και υπογράφει ο διδάσκων καθηγητής. Συνεπώς κάθε ημέρα λειτουργίας του σχολείου ο μαθητής που απουσιάζει παίρνει ισάριθμες απουσίες με το ωρολόγιο πρόγραμμα (πχ αν έχει επτάωρο παίρνει 7 απουσίες). Ισάριθμες απουσίες με το ωρολόγιο πρόγραμμα χρεώνεται ο μαθητής και όταν απουσιάζει από εκδηλώσεις του σχολείου (Εθνικές γιορτές, περιπάτους κλπ).


Οι απουσίες δεν διακρίνονται σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες. Να σημειωθεί ότι δεν προσμετρώνται απουσίες μέχρι είκοσι (20) ημερών που οφείλονται σε σοβαρά και επείγοντα περιστατικά και απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα ανάρρωσης, όπως έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που απαιτούν άμεσα χειρουργική επέμβαση ή νοσηλεία σε Νοσοκομείο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει ο κηδεμόνας να ενημερώσει το Σχολείο για την ιδιάζουσα περίπτωση του προβλήματος υγείας και να προσκομίσει σχετική νοσοκομειακή ιατρική γνωμάτευση.

Επαρκής (για συμμετοχή στις εξετάσεις Ιουνίου) χαρακτηρίζεται η φοίτηση ενός μαθητή όταν το σύνολο των απουσιών του δεν υπερβαίνει τις 114 ανεξάρτητα από το λόγο στον οποίο οφείλονται.

Ανεπαρκής (επαναλαμβάνει την τάξη) χαρακτηρίζεται η φοίτηση ενός μαθητής που σημείωσε πάνω από εκατόν δεκατέσσερις (114) απουσίες.

Επιμένουμε σε μια στενή συνεργασία ανάμεσα στο σχολείο και τους γονείς με στόχο την πρόοδο των παιδιών σε όλους τους τομείς.

Μαθητικό Δυναμικό Σχολείου



Στο Γυμνάσιο Πόμπιας φοιτούν το σχολικό έτος 2019-2020:

 

Τάξη Τμήμα Αγόρια Κορίτσια Σύνολο
Α Α1 7 10 17
Α Α2 13 5 18
Β Β1 10 8 18
Β Β2 14 5 19
Γ Γ1 11 3 14
Γ Γ2 8 7 15
    Σύνολο: 63 Σύνολο: 38
Σύνολο: 101