Γυμνάσιο Πόμπιας
Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου

Διαχείρηση ιστοσελίδας

Μόνο για καθηγητέςΩρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του σχολείου

Τετάρτη 7/10

Α1 Α2 Β1 Β2 Γ1 Γ2
8:15 - 8:55 ΓΛΩΣΣΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΑΓΓΛΙΚΑ (ΠΡΟΧ)

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (ΑΡΧ)

ΑΓΓΛΙΚΑ (ΠΡΟΧ)

ΓΥΜΝΑΣTΙΚΗ (ΑΡΧ)

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΕΛΕΝΗ
9:05 - 9:45 ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΑΡΧΑΙΑ

ΑΓΓΛΙΚΑ (ΑΡΧ)

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (ΠΡΟΧ)

ΑΓΓΛΙΚΑ (ΑΡΧ)

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (ΠΡΟΧ)

ΕΛΕΝΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
9:55 - 10:35 ΑΡΧΑΙΑ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΑΓΓΛΙΚΑ (ΑΡΧ)

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (ΠΡΟΧ)

ΑΓΓΛΙΚΑ (ΑΡΧ)

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (ΠΡΟΧ)

10:45 - 11:25 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΑΓΓΛΙΚΑ (ΠΡΟΧ)

ΓΥΜΝΑΣTΙΚΗ (ΑΡΧ)

ΑΓΓΛΙΚΑ (ΠΡΟΧ)

ΓΥΜΝΑΣTΙΚΗ (ΑΡΧ)

11:35 - 12 :15 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
12:25 - 13:05 ΙΛΙΑΔΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΓΛΩΣΣΑ

Οδηγίες για την παρακολούθηση των μαθημάτων

5 λεπτά πριν την ώρα του μαθήματος ο μαθητής θα πρέπει να συνδεθεί στην εικονική αίθουσα διδασκαλίας και θα περιμένει να τον δεχθεί ο καθηγητής. Για να συνδεθεί πρέπει να πατήσει πάνω στο όνομα του μαθήματός του στον παραπάνω πίνακα. Όταν του ζητηθεί το όνομά του, θα πρέπει να δώσει το πραγματικό του ονοματεπώνυμο και όχι ψευδώνυμο για να μπορεί ο καθηγητής να τον αναγνωρίσει και να του επιτρέψει την πρόσβαση στο μάθημα. Το μικρόφωνο και η βιντεοκάμερα πρέπει να είναι απενεργοποιημένα.

Τα βήματα για να συνδεθεί ο μαθητής με υπολογιστή

 1. Πατάω πάνω στο όνομα του μαθήματος
 2. Επιλέγω Join from Browser (*)
 3. Γράφω το ονοματεπώνυμό μου (το email δεν είναι υποχρεωτικό)
 4. Πατάω Next
 5. Πατάω το πράσινο κουμπί Join meeting
 6. Περιμένω να με δεχτεί ο καθηγητής

(*) Την 1η φορά ίσως ζητήσει να κατεβάσετε το αρχείο webex.exe. Μπορείτε αν θέλετε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στον υπολογιστή και να συνδεόσαστε από εκεί και όχι από το Browser.


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές οδηγίες για το webex


Έναρξη Σχολκής Χρονιάς 14 Σεπτεμβρίου 2020


Ο Αγιασμός θα γίνει στις 11:00. Μετά οι μαθητές θα πάρουν το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων τους και θα σχολάσουν.

9:00 - 10:45 θα γίνει ενημέρωση των μαθητών της Α΄ τάξης από την Διευθύντρια για τον τρόπο λειτουργίας και τα μέτρα προστασίας και πρόληψης βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ. Στη συνέχεια θα τους δοθούν τα βιβλία. Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄τάξης θα πάρουν τα βιβλία τους την Τρίτη 14/9 για αποφυγή συγχρωτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρωτική στο σχολείο και στο λεωφορείο για όσους μεταφέρονται.

Παρακαλούμε να διαβάσετε και να εφαρμόσετε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΟΔΥ

για τους γονείς

για τους μαθητές

για την σωστή χρήση της μάσκας

Ο πολεμιστής έχει την ασπίδα του ... Εμείς τη μάσκα μας


Ευχόμαστε σε όλους, μαθητές, γονείς και καθηγητές

Υγεία και Καλή Σχολική Χρονιά!!
Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής», μαθητών/-τριών στην Α’ τάξη ΓΕΛ – ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2020 – 2021.


Οι εγγραφές των μαθητών στην Α’ τάξη ΓΕΛ – ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2020-2021 θα γίνει με ηλεκτρονική αίτηση μεσώ της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr,

από τη 18η Ιουνίου 2020 και ώρα 09:00 έως και τη 2η Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59.

Την αίτηση εγγραφής υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει δηλωθεί ως κηδεμόνας στο σχολείο.

Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές γίνεται με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Αν οι αιτούντες/-σες κηδεμόνες δεν διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.

Στην περίπτωση πολιτών τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα και δεν έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ρυθμίσουν τη νόμιμη διαμονή τους στη χώρα, την Ηλεκτρονική Αίτηση για την εγγραφή των ανήλικων τέκνων τους μπορεί να υποβάλει ο/η Διευθυντής/-ντρια του σχολείου αφού υποβάλλουν στη διεύθυνση του σχολείου Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια για την υποβολή της αίτησης μπορείτε να απευθυνθείτε στο Σχολείο τις εργάσιμες μέρες 9:00 – 12:00

Σημειώνεται ότι:

Η Ηλεκτρονική Αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α'75)

Για να είναι δυνατή η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes, ο/η αιτών/-ούσα θα πρέπει να γνωρίζει τον Αριθμό Μητρώου (Α.Μ.) του μαθητή/-τριας. Ο Αριθμός Μητρώου αναφέρεται στον έλεγχο προόδου που σας έχει σταλεί με email

Οι μαθητές/-τριες, που επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΓΕ.Λ., δεν δηλώνουν σχολείο προτίμησης στην εφαρμογή e-eggrafes, αλλά τοποθετούνται σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανάλογα με την περιοχή της μόνιμης κατοικίας τους .

Οι κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/-τριών πρέπει να γνωρίζουν ότι η κατανομή τους σε ΕΠΑ.Λ. θα γίνει με βάση τη σειρά προτίμησης που δηλώθηκε και θα γίνει σε Τάξεις, Τομείς και Ειδικότητες που πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους.

Μετά την οριστική κατανομή τους σε συγκεκριμένο ΓΕ.Λ ή ΕΠΑ.Λ. οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-eggrafes και λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι άμεσοι κίνδυνοι από τη διάδοση του νέου κορωνοϊού COVID-19 οφείλουν να αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη σχολική μονάδα ή να παρουσιαστούν, κατόπιν συνεννόησης, για την οριστική εγγραφή τους, προσκομίζοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται κατά περίπτωση. Για τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες κατάθεσής τους θα ενημερωθείτε από το ΓΕΛ / ΕΠΑΛ εγγραφής.


Νέο πρόγραμμα μαθημάτων από 2/6/2020

Μπορείτε να δείτε το νέο πρόγραμμα μαθημάτων επιλέγοντας το τμήμα

Τμήμα Α1, Τμήμα Α2, Τμήμα Β1, Τμήμα Β2, Τμήμα Γ1, Τμήμα Γ2

Σας θυμίζουμε ότι την Δευτέρα 8/6/2020 είναι η αργία του Αγίου ΠνεύματοςΔιατήρηση Σχολικών Βιβλίων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων (Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη) που φοιτούν στο Γυμνάσιο το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020 πρέπει να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους για την αξιοποίησή τους και την επόμενη σχολική χρονιά.


Τρόπος λειτουργίας του Γυμνασίου Πόμπιας από 18/5 έως 12/6/2020

Για να διασφαλιστεί η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των μαθητών μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, κάθε τμήμα θα χωριστεί σε 2 ομάδες.

Οι μαθητές θα έρχονται εκ περιτροπής. Δηλαδή, ανάλογα με την ομάδα στην οποία ανήκει, ένας μαθητής θα έρχεται στο σχολείο τις παρακάτω ημερομηνίες:

Ομάδα Α

Δευτέρα 18/5 , Τετάρτη 20/5, Παρασκευή 22/5

Τρίτη 26/5, Πέμπτη 28/5

Δευτέρα 1/6, Τετάρτη 3/6, Παρασκευή 5/6

Τρίτη 9/6, Πέμπτη 11/6

Ομάδα Β

Τρίτη 19/5, Πέμπτη 21/5

Δευτέρα 25/5, Τετάρτη 27/5, Παρασκευή 29/5

Τρίτη 2/6, Πέμπτη 4/6

Τετάρτη 10/6, Παρασκευή 12/6

Μπορείτε να δείτε σε ποια ομάδα ανήκει κάθε μαθητή και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων του πατώντας το τμήμα που σας ενδιαφέρει

Τμήμα Α1, Τμήμα Α2, Τμήμα Β1, Τμήμα Β2, Τμήμα Γ1, Τμήμα Γ2

Σε περίπτωση που μαθητή παρουσιάσει κάποιο ύποπτο σύμπτωμα θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι, να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και να ενημερώσετε το σχολείο άμεσα.

Ο Δήμος Φαιστού έχει προχωρήσει στον εφοδιασμό του σχολείου με αντισηπτικά και υφασμάτινες μάσκες για τους μαθητές που επιθυμούν να την φορούν. (Η χρήση της μάσκας στο σχολείο είναι προαιρετική). Θυμίζουμε ότι δεν θα λειτουργεί το κυλικείο και θα πρέπει να φέρνουν ότι θα χρειαστούν από το σπίτι.Καλό είναι οι μαθητές να έχουν μαζί τους χαρτομάντιλα. Δεν θα επιτρέπεται να πίνουν νερό από τις βρύσες.

Σας παρακαλούμε να διαβάσετε και να μελετήσετε μαζί με το παιδί σας τις οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες που βρίσκονται παρακάτω στην σελίδα.


Επαναλειτουργία Σχολικής Μονάδας - Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 18/5/2020.

Οι απουσίες των μαθητών/μαθητριών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά την Δευτέρα 18/5/2020 επειδή ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή έρχονται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή ήδη νοσεί,, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας τους, υποβάλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Μπορείτε να βρείτε την υπεύθυνη δήλωση πατώντας εδώ

Να λάβετε υπ' όψιν σας ότι η μη προσέλευση πρέπει να είναι διαρκής κι όχι αποσπασματική (δηλαδή να απουσιάζει ο μαθητής συνεχώς και όχι όποτε θελήσει).

Για την καλύτερη οργάνωση της επαναλειτουργίας του σχολείου μας, σας παρακαλούμε να προσκομίσετε στο σχολείο ή να αποστείλετε στο email του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. την υπεύθυνη δήλωση συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη μέχρι την Τρίτη 12/5/2020.

 • Φέτος, δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Οι μαθητές θα προαχθούν στην επόμενη τάξη ή θα απολυθούν από το Γυμνάσιο με βάση το μέσο όρο των δύο τετραμήνων.
 • Οι έλεγχοι θα σταλούν στους γονείς και κηδεμόνες διαδικτυακά.
 • Τα μαθήματα θα λήξουν την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020
 • Κατά τη διάρκεια επαναλειτουργίας του Γυμνασίου δεν θα λειτουργεί το κυλικείο. Γι αυτό καλό θα είναι το παιδί σας να φέρνει νερό και κολατσιό από το σπίτι

Για τον τρόπο λειτουργίας (πρόγραμμα μαθημάτων, διαμόρφωση τμημάτων) θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.


Οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες.

Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίεςedit Χωρίς χρέωση από κινητά δίκτυα η πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Έναρξη σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (Online μαθήματα)

Για να συμμετέχουν οι μαθητές στα online μαθήματα θα πρέπει πρώτα να έχουν ρυθμίσει το πρόγραμμα webex στον υπολογιστή, στο smartphone ή στο tablet τους (υπάρχουν οδηγίες στην ενότητα χρήσιμα έντυπα / αρχεία / συνδέσεις στο τέλος της σελίδας). Θα πρέπει να δώσει το πραγματικό του ονοματεπώνυμο όταν του ζητηθεί και όχι ψευδώνυμο για να μπορεί ο καθηγητής να τον αναγνωρίσει και να του επιτρέψει την πρόσβαση στο μάθημα.

Οι μαθητές θα ενημερώνονται για την ακριβή ώρα των μαθημάτων και για την διεύθυνση της εικονικής τάξης από σχετικές ανακοινώσεις των καθηγητών στα μαθήματά τους στο eclass.sch.gr

5 λεπτά πριν την ώρα του μαθήματος, ο μαθητής θα πατήσει πάνω στην διεύθυνση της εικονικής τάξης του καθηγητή για να εισέλθει στην "αίθουσα αναμονής" του μαθήματος. Εκεί θα περιμένει να τον δεχθεί ο καθηγητής. Θα πρέπει να έχει απενεργοποιημένα το μικρόφωνο και την βιντεοκάμερα.

Για την εβδομάδα 6/4 έως 10/4 θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω μαθήματα:

 • Τετάρτη 8/4 – Μαθηματικά Α’ Γυμνασίου – Πατσιανωτάκη Ιωάννα
 • Πέμπτη 9/4 – Φυσική – Χημεία – Βιολογία όλων των τάξεων – Χαιρέτης ΑπόστολοςΕξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς και μαθητές

Στο πλαίσιο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, το σχολείο μας καταβάλει προσπάθεια για την ανάρτηση επαναληπτικών μαθημάτων στην πλατφόρμα e-class του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Παράλληλα γίνεται προγραμματισμό για την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με χρήση της πλατφόρμας webex.

Ήδη αρκετά μαθήματα είναι διαθέσιμα μέσω ασύγχρονης εκπαίδευσης (e-class.sch.gr). Οι μαθητές οφείλουν να μπουν στην πλατφόρμα eclass.sch.gr με τους κωδικούς τους και να εγγραφούν στα μαθήματα της τάξης τους. Παρακαλούνται οι μαθητές να μπαίνουν καθημερινά στο eclass και να ελέγχουν αν έχει προστεθεί κάποιο νέο μάθημα που τον αφορά. Σε κάθε μάθημα υπάρχουν χρήσιμα έγγραφα, συνδέσεις διαδικτύου και ασκήσεις τις οποίες έχει προετοιμάσει ο καθηγητής του μαθήματος με οδηγίες.

Όσον αφορά την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (με webex) θα αναρτηθεί το πρόγραμμα των μαθημάτων και θα σας σταλεί η διεύθυνση της εικονικής αίθουσας διδασκαλίας των εκπαιδευτικών που θα πραγματοποιήσουν σύγχρονη τηλεκπαίδευση

Όπως θα έχετε προσέξει, λόγω υπερβολικού φόρτου, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο παρουσιάζει καθυστερήσεις. Ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σύντομα. Μέχρι τότε θα πρέπει να εφοδιαστείτε με υπομονή και αν μπορείτε, να συνδέεστε νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ.
Χρήσιμα έντυπα / αρχεία / συνδέσεις

eclass

webex