Γυμνάσιο Πόμπιας
Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου

Διαχείρηση ιστοσελίδας

Μόνο για καθηγητές



Φύτευση-11/04/2013

Την Πέμπτη 11/04/2013, η περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Πόμπιας, αποτελούμενη από 15 μαθητές της Β? τάξης μετέφερε τα φυτά από το σπορείο που είχε δημιουργήσει στις 18/2/2013 στον προβλεπόμενο χώρο που θα αποτελεί πια τον κήπο του σχολείου. Στην προσπάθεια των μαθητών συνέβαλαν με τη συμμετοχή τους στις εργασίες και τις συμβουλές τους η Διευθύντρια της Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς (ΕΠΑ.Σ. Κρήτης) κ. Χαλκιαδάκη μαζί με μαθητές της Σχολής, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ειδικότερα ο Πρόεδρος κ. Μαθιουδάκης Μανώλης και η κ. Σφακιανάκη Μαρία καθώς και άλλοι καθηγητές του Γυμνασίου.

Αφού καθάρισαν το χώρο από τις πέτρες και τον έστρωσαν, φύτεψαν τα φυτά που είχαν προκύψει από το σπορείο (ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες ? σπόροι από παραδοσιακές ποικιλίες). Πρόσθεσαν και 5 φυτά από το καθένα από αυτά τα είδη, τα οποία προμηθεύτηκαν από το εμπόριο (υβρίδια ντομάτας, πιπεριάς και μελιτζάνας) για να συγκρίνουν την εξέλιξη των δυο. Επίσης φύτεψαν σπόρους από καρπούζι, πεπόνι (2 διαφορετικές ποικιλίες), ξυλάγγουρο, ατζούρι και κολοκύθα, απευθείας στο έδαφος. Τέλος, έσπειραν κύμινο και σινάπι μαύρο. Οι μαθητές θα φροντίσουν εκ περιτροπής για το πότισμα και γενικότερα τη συντήρηση του κήπου (ξεχόρτισμα), με στόχο τα προϊόντα που θα προκύψουν να διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Καλλιπέτη Δέσποινα και η υπεύθυνη καθηγήτρια για το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα κ. Φραγκιαδουλάκη Δέσποινα, ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν από τη Γεωργική Σχολή, τον κ. Μαρκάκη Γιάννη που μας δώρισε τα έτοιμα φυτά, την κ. Χαιρέτη Ιωάννα που μας παρείχε τους σπόρους των ατζουριών και ξυλάγγουρων και το Δίκτυο Ανταλλαγής Σπόρων «Πελίτι» για την προμήθεια όλων των υπολοίπων σπόρων που χρησιμοποιήσαμε.